۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۵

شورای شهر قزوین به تصویب رساند؛

تخفیف۵۰ درصدی تعرفه عوارض و جرایم در مناطق منفصل شهری

تخفیف۵۰ درصدی تعرفه عوارض و جرایم در مناطق منفصل شهری

قزوین- لایحه تخفیف ۵۰ درصدی عوارض و جرایم ماده۱۰۰ مناطق منفصل شهری قزوین به تصویب شورای اسلامی شهر قزوین رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، لایحه تخفیف ۵۰ درصدی  عوارض و جرایم ماده۱۰۰ مناطق منفصل شهری قزوین صبح سه شنبه در صحن شورا به تصویب رسید.

بر اساس این مصوبه مقرر شد جرایم کمتر از ۵۰۰ هزار تومان مشمول بخشودگی شده و مبلغ آن به تشخیص شهرداری و شورای شهر از محل ماده ۱۷ پرداخت شود و شهرداری قزوین به منظور رعایت حقوق مکتسبه مالکین ساختمان های واقع در نواحی منفصل شهری اعم از ناصرآباد، مشعلدار، خیرآباد، اکبر آباد، امیرآباد، چوبیندر، نجف آباد، ارنجک، باراجین، وثوق آباد، مزرعه جمال آباد و حاج فتحعلی این لایحه را به شورای شهر ارائه داده است و ساختمان های واقع در محدوده ناصرآباد و امیدیه نیز در صورت داشتن رای کمیسیون ماده ۱۰۰ مشمول این لایحه می شوند.

جرایم کمتر از۵۰۰ هزار تومان بخشیده  شود

حسین غیاثوند، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر قزوین در جلسه بررسی این لایحه با اشاره به صدور رای ماده ۱۰۰ برای این نواحی گفت: اگر تخلفات ساختمانی انجام شده در مناطق منفصل شهری پیش از اجرای طرح هادی باشد، نباید پرونده این تخلفات جهت صدور رای به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شود.

غیاثوند با تاکید بر بخشودگی جرایم تا مبلغ ۵۰۰ هزار تومان افزود: در حال حاضر تعداد پرونده های ماده ۱۰۰ مربوط به نواحی منفصل ۱۲۲ مورد در منطقه یک و ۶۵ مورد در منطقه سه شهرداری قزوین است.

وی اضافه کرد: میزان جریمه مجموع ۱۸۷پرونده  به مبلغ ۵۴۵ میلیون تومان بوده و از این تعداد مبلغ جریمه ۲۳ پرونده کمتر از ۵۰۰ هزار تومان است که باید مشمول بخشودگی شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر بیان کرد: بررسی پرونده مربوط به این نواحی با توجه به مبلغ جریمه کم  وقت زیادی را از مدیران  وکارشناسان مناطق می ‌گیرد.

غیاثوند ادامه داد: شهرداری قزوین نباید نگاه درآمدی به مناطق منفصل شهری داشته باشد، زیرا مردم این مناطق از قشر کم درآمد جامعه بوده و توان پرداخت جرایم و عوارض را ندارند.

پرونده پلاک های قدیمی به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال نشود

شهلا عطایی، رئیس کمیسیون بانوان شورا نیز گفت: تخلفات ساختمانی مناطق منفصل شهری باید بر اساس قانون انجام شود و پرونده ساختمان هایی به کمیسیون ماده۱۰۰ ارسال شود که تخلف آن پس از الحاق به شهر انجام شده است.

وی افزود: کارشناسان شهرسازی مناطق باید با دقت نظر بیشتری اقدام به تشکیل پرونده و تنظیم جدول تخلفات کنند، چراکه  متاسفانه درحال حاضر در بسیاری از مناطق منفصل شهری اغلب پلاک ها با تخلف قدیمی نیز دارای پرونده کمیسیون ماده ۱۰۰هستند.

این عضو شورای شهر، بر لزوم کاهش عوارض و جرایم ساکنان  مناطق منفصل شهری تاکید کرد و یادآور شد: شرایط اقتصادی ساکنان این مناطق به گونه ای است که قادر به پرداخت جرایم  بالا نیستند و بهتر است تعیین تعرفه عوارض و جریمه این افراد با ملاحظات بیشتری صورت گیرد.

عطایی با اشاره به مصوبه شورا در خصوص تخفیف ۵۰ درصدی عوارض وجرایم  بیان کرد: شهرداری مصوبه ابلاغی شورا را به طور کامل اجرا کند.

تخفیف غیر متعارف مبلغ جرایم، منابع درآمدی شهرداری را کاهش می دهد

سید کاظم مجابی، رییس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر نیز گفت: با توجه به پایین بودن ارزش پلاک های ساختمانی نواحی منفصل شهری،   بهتر است در راستای کمک به ساکنان این مناطق علاوه بر مساعدت اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ در صدور رای، تعرفه جرایم و عوارض نیز با تخفیف از سوی شهرداری دریافت شود.

وی افزود: البته تخفیف بیش از حد مجاز و غیر متعارف مبلغ جرایم تخلفات ساختمانی، باعث کاهش منابع درآمدی شهرداری برای ارائه خدمات شهری می شود.

در تصویب لوایح بر اساس قانون عمل شود

عباس ظاهری، دیگر عضو شورا نیز گفت: در اجرای مصوبات باید علاوه بر در نظر گرفتن صرفه و صلاح شهروندان تابع قانون عمل کنیم.

وی ادامه داد: شورای شهر بر اساس قانون حق حذف و یا اضافه کردن مواردی را در لوایح شهرداری ندارد و تنها می تواند در خواست تجدید نظر در لایحه را کند.

ظاهری بیان کرد: میزان جرایم  باید با بررسی قانونی و در نظر گرفتن کمک به ساکنان این مناطق مشخص شود، ولی به گونه ای نیز نباشد که زمینه انجام تخلفات ساختمانی را افزایش دهد.

وی یادآور شد: مصوبه هایی از این دست باید با دقت نظر بیشتری اجرا شده و جنبه بازدارندگی هم داشته باشد، چرا که در غیر این صورت شهرها بدون حد گسترش می یابد.

ساکنان نواحی منفصل شهری از مزایای یک شهروند برخوردار نیستند

محمد رضا صدیقی، رئیس کمیسیون شورایاری  شورای شهر نیز گفت: در حال حاضر هزینه هایی از ساکنان نواحی منفصل شهری دریافت می شود که بر اساس تعرفه شهرنشینی محاسبه شده، این در حالی است که ساکنان آن از مزایای یک شهروند برخوردار نیستند.

وی افزود: در حال حاضر کوچه ها و خیابان های این نواحی فاقد آسفالت بوده و مسیر ورودی به این نواحی بسیار نامناسب است.

این عضو شورای شهر ادامه داد: ما در حالی می توانیم مبالغی را از مردم این نواحی دریافت کنیم که برای ارتقای وضعیت آن ها هزینه کرده باشیم.

مصوبات در تضاد با قوانین نباشد

احد چگینی، رئیس کمیسیون املاک و توافقات شورای شهر نیز  بیان کرد: به استناد ماده ۸۰ قانون حق نداریم مصوبه ای مغایر با قوانین داشته باشیم، به دلیل این که طبق قانون باید مصوبات در ذیل قوانین باشد نه این که در تضاد با آن قرار گیرد، چراکه مطابق قانون ۸۰  درصد  درآمدی که از مناطق شهری به دست می‌آید باید در همان منطقه هزینه شود.

وی افزود: نواحی منفصل شهری بر اساس نظر غیر کارشناسی وارد مجموعه شهر شده اند که  هنوز هم از نظر قانونی دارای شبهه است و برای شهرداری ها بار مالی ایجاد می کند.

دقت کارشناسان شهرسازی در تنظیم جدول تخلفات ساختمانی افزایش یابد

علی صادقی نیارکی، سخنگوی شورای شهر نیز با تاکید بر عدم ارسال پرونده ساختمان های احداث شده قبل از طرح هادی به کمیسیون ماده ۱۰۰ گفت: این مسئله باید به کارشناسان شهرسازی مناطق تکلیف شود تا از تنظیم جدول تخلفات و ارسال پرونده هایی این چنینی به کمیسیون مذکور خودداری کنند.

وی ادامه داد: پرونده مالکان پلاک هایی که بعد از پیوستن به شهر اقدام به انجام تخلف کرده اند باید به کمیسیون ارسال شود که در این زمینه نیز باید اطلاع رسانی به موقع و مستمری از سوی شهرداری در نواحی منفصل شهری انجام شود.

تخفیف‌ بیش از حد جرایم، انجام تخلفات ساختمانی را افزایش می دهد

شیوا شهرام‌فر، مدیر اداره درآمد شهرداری قزوین نیز در این جلسه گفت: شهرداری قزوین می تواند مبلغ جریمه پرونده های کمتر از ۵۰۰ هزار تومان را مورد بخشش قرار دهد، ولی بخشش مبالغ بالاتر از آن غیرمجاز است.

وی افزود: اجرای تخفیف‌های بیش از حد باعث افزایش تخلفات ساختمانی می شود و باید از انجام آن خودداری کرد.

کد خبر 3696804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha